APA methode

APA is een referentie stijl voor bronvermelding veelal gebruikt voor studenten. Studenten gebruiken de APA stijl veelvoudig omdat Hogescholen en Universiteiten de bron vermelding via de APA stijl hebben verplicht in scripties en verslagen. De APA regelgeving verteld dat je eerst een bron kort vermeld in de tekst en vervolgens de volledige verwijzing in de literatuurlijst neerzet.

Bronnen die zijn gebruikt door de student worden opgeschreven in het verslag, zodat de lezer een bron kan vinden en opzoeken als er vraag naar is. De APA methode zorgt er ook voor dat de auteurs de eer krijgen die hen toekomt en plagiaat voorkomt.

Boek:
Van den Hoek – Mensing, H. (1977). De Middeleeuwen (Herz. ed.). Rotterdam, Nederland: Lekturama.

Film:
Emanuel, S. (Producent) & Edwards, E. (Regisseur). (2016). Rogue One: A STAR WARS Story [Film]. United States: Lucasfilm.

Krantenartikel:
Keultjes, H. (2017, 20 februari). VMBO’er kan zonder diploma. VMBO’er kan zonder diploma, pp. 1-6.

Online bron:
Hunter, M. (2017, januari). The most annoying type of airline passenger is …. Geraadpleegd van http://edition.cnn.com/2017/01/17/aviation/airplane-etiquette-study-annoying-passengers-expedia-2017/

Quote Online bron:
Zo vertelt Dave McNamee (2017): “A prevailing theme across all four years of the study is the importance people place on the sanctity of their personal space within the tight confines of an airplane,”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s