APA stijl

APA is een stijl van bronvermelding. Het is de belangrijkste standaard voor de sociale wetenschappen en wordt vaak gebruikt door studenten. De APA heeft regels met betrekking tot het verwijzen naar bronnen en het opstellen van de literatuurlijst. Ook zijn er regels over de opmaak van de literatuurlijst, het gebruik van afkortingen, koppen en opsommingen. Bij het goed gebruik van de APA-stijl voorkom je dat je plagiaat pleegt.

Voor de manier van bronnen opschrijven (ook wel de referentiestijl) zijn er strakke regels. Bij ieder type bron zijn de regels vaak net iets anders. Wel blijft altijd dezelfde hoofdregel gelden: je verwijst direct in de tekst naar de bron én je schrijft de bron op in de literatuurlijst.

Boek:
Baarda, B. (2009) Dit is onderzoek. Groningen/Houten, Nederland: Noordhoff Uitgevers

Film:
McCarten, A. (Producent) & Bruce, L. (Producent) & Fellner, E. (Producent) & Bevan, T (Producent). & Marsh, J. (Regisseur). (2014). The Theory of Everything [Film]. Verenigd Koninkrijk: Abbey Road Studios.

Krantenartikel:
van Zutphen, M. (2017). Winterweding time. Beleef! Noordoost-Twente, p. 15.

Quote:
Zo vertelt Marion (2017): “Vrijdag zes januari was het precies vijf jaar geleden dat ik mijzelf officieel heb ingeschreven als wedding planner.” (p. 15).

Online bron:
Swaen, B. (2015). Voorbeeld APA-stijl: (studie)boek. Geraadpleegd op 20 februari 2017, van https://www.scribbr.nl/apa-stijl/apa-voorbeelden/boek/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s