Even Apeldoorn bellen

Deze commercial overtuigd voornamelijk door goed gebruik van pathos. Hoewel het ook medeleven opwekt, laat de video je vooral hard lachen. Het zorgt ervoor dat Centraal Beheer overkomt als een vriendelijk bedrijf die wel van een grapje houden terwijl ze met hun slogan: ‘even Apeldoorn bellen’ aangeven dat ze altijd en voor elke situatie bereikbaar zijn. Door het inmiddels welbekende eindscherm en slogan van ook deze commercial komt het vertrouwd en betrouwbaar over, de ethos is dus ook hoog.

In de commercial werd gebruik gemaakt van het contrast tussen het extreem luxe huis en de in vergelijking sloeber-uitziende dieven. Ook wordt er gebruik gemaakt van meerdere hyperbolen: de vergroting van de presentator achter hem is hier een voorbeeld van maar ook de hele commercial kan als een hyperbool worden gezien: het is een heel onwaarschijnlijk verhaal dat probeert over te brengen dat men voor normale inbraken kan bellen.

 

Bronnenlijst

Centraal Beheer. (2015, 30 april). Commercial Welkom [Video]. Geraadpleegd op 27 februari, 2017, van https://www.youtube.com/watch?v=_CQA3X-qNgA

Broek, J. van den, Koetsenruijter, W., Jong, J. de, & Smit, L. (2016). Beeldtaal (2e ed.). Amsterdam, Nederland: Boom.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s